Å sette ord på ensomhet (svensson) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

Å sette ord på ensomhet

Ensom. Ensomhet. Hva er vel det? det finnes sikkert tusen definisjoner på ensomhet. Ensom fordi man ikke har kjæreste, ensom fordi man ikke har venner, ensom fordi man føler seg alene eller fordi at man faktisk er alene. Jeg har lenge tenkt på å skrive dette innlegget, men har rett og slett vært redd for hva andre ble å tenke. Sykt teit av meg å i det hele tatt bry meg om hva andre tenker om meg når sannheten er at ingen bryr seg litt engang.

Da jeg gikk på ungdomsskolen begynte jeg å føle på ensomheten. Det var ikke det at jeg ikke hadde venner og familie å være med, det var bare følelsen av å være ensom selv om jeg sjeldent var alene.

Så kom sommerferien før jeg begynte på videregående. Jeg hadde lenge gledet meg til å endelig få ferie og være ''fri'' og ha det gøy, men det viste seg at mye av tiden ble tilbrakt alene. Ja, jeg hadde en kjæreste, men han hadde egne ting å gjøre. Det endte opp med at jeg kun gledet meg til denne at ensomme ferien skulle ende slik at jeg endelig kunne bli kjent med nye mennesker på en ny skole.

I august begynte jeg på den nye skolen. Der ble jeg møtt av mange nye mennesker og jeg tenkte: ''Yes, endelig en ny start.''
Det gikk ganske fint i starten. Jeg ble kjent med alle fra klassen og følte at jeg passet godt inn. Det gikk ikke lang tid før folk fra klassen inviterte hverandre til å finne på ting på fritiden, men jeg ble ikke invitert en eneste gang. Så da satt jeg alene igjen og skjønte at jeg ikke passet inn der i det hele tatt.

Etter to måneder byttet jeg linje. Her kjente jeg flere fra før av, så jeg visste at jeg ble å ha noen å snakke med i det minste. Skoletimene gikk kjapt fordi jeg trivdes så godt, noe som egentlig skulle vært bra. Likevel ble det snudd om til noe negativt fordi resten av dagen gikk sakte.

Da jeg bodde i Ballangen hadde jeg nærmest ingen å være med fordi ''vennene'' mine bodde i Narvik, så da jeg flyttet hit forventet jeg selvfølgelig at jeg ble å være mer sosial. Det viste seg at de som før var vennene mine ikke lenger sier hei til meg engang, så det hjalp jo lite.

Jeg har snakket om dette temaet før på snapchat, der jeg fikk veldig mye forskjellig respons. Det var en del drittslenging, men også veldig mange kjente seg igjen i det jeg skrev. Det er så utrolig mange der ute som føler på en eller annen type ensomhet, og de fleste tørr ikke å snakke om det. 

Vær så snill folkens, vær greiere mot andre. Smil når du møter mennesker, si hei, ta kontakt. Alt kan gjøre dagen bedre. Jeg er ikke den beste på det selv, men jeg prøver virkelig å forbedre meg. 


 • 15.02.2018 kl.20:44
  <3 love you. :) kan du kanskje selv ta kontakt med folk når du føler deg ensom? :)
  15.02.2018 kl.20:47
  Anonym: love you too <3 Tar kontakt selv hele tiden
  15.02.2018 kl.22:45
  Trist at du føler det slik! jeg kan lett kjenne meg i det du skiver her, og skjønner hvordan du har det! etter at du flyttet til Narvik å byttet linje, føler jeg at vi er blitt mye mer separert, det er kanskje ikke så rart siden vi har to helt forskjellige timeplaner og sånn, og at det er vanskelig å finne en tid som passer for alle! men jeg håper du vil være interessert i å finne på noe i vinterferien som er nå neste uke?

  suss og klem, Oliver.


  Skriv en ny kommentar