Får jeg karakteren 4 er jeg skuffet (svensson) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

Får jeg karakteren 4 er jeg skuffet

Jeg prøver aldri å være slik som det forventes, fordi er det virkelig ekte da? 

Hvis jeg skulle hatt den kroppen som samfunnet forventer at en ''normal'' jente skal ha, sett normal ut, brukt vanlig, kjedelig sminke og klær ville det følt falskt ut, fordi det er rett og slett ikke meg. De eneste forventningene jeg alltid prøver å nå opp til er mine egne, og vanligvis går det helt fint. Jeg har ganske høye forventninger til meg selv på skolen. Jeg er kun fornøyd med karakteren om den viser 5. Om det er 4 er jeg skuffet og skjønner ikke hva jeg gjorde feil. Ikke misforstå meg, karakteren 4 er utrolig bra, men jeg forventer mer av meg selv.

Helt siden jeg begynte på videregående har jeg omtrent kun fått femmere. Dette har ikke bare gjort slik at jeg har fått ekstra høye forventninger til meg, men også for familie, venner og spesielt lærere forventer mer nå. Det er kanskje derfor jeg sliter litt ekstra med å nå opp til disse nå for tiden.

Jeg har fått min dårligste karakter på to år. 3 i naturfag. Grunnen er så enkel som at jeg hadde migrene dagen før og fikk ikke øvd noe som helst. Og før noen spør, ja, jeg øver alltid på dagen før prøver og innleveringer.

Poenget er, jeg er utrolig skuffet over meg selv og at jeg har feilet. Jeg har feilet totalt ovenfor meg selv og føler at det bare går nedover nå karaktermessig. 

Ganske teit at skole og karakterer skal påvirke meg så mye, men sånn er det bare..


 • 22.02.2018 kl.02:12
  Ærlig talt så bryr ingen seg, så slutt å prøve å få oppmerksomhet

  Ukjent:)

  22.02.2018 kl.02:56
  Du er perfekt som du er, ja, karakterer gir deg press men tenk at mange barn ikke engsng har råd til skole :(

  22.02.2018 kl.02:58
  Snittet mitt var på 3.2 jeg gråt veldig mye kan du gi meg tips :(?

  22.02.2018 kl.03:37
  Triste jævel as. Du må være en riktig stor idiot om du blir skuffa over en 4. Hadde vært interessant å se deg få en 2 og se hvordan du hadde respondert til det.

  Hæ?

  22.02.2018 kl.03:44
  Hahah what, sier du ikke prøver å være som «normalen», men så blir du skuffa og vil gi opp livet fordi du har fått en 3?er? Livet mitt består av 3?ere, men folk liker meg fordet og vet jeg kommer til å en fin jobb og en bra framtid:))

  Slutt å klag plis, ingen bryr seg.
  22.02.2018 kl.05:31
  Ikke hør på spydighetene fra de feige, anonyme som kommenterer over her du! Hvis du ikke er fornøyd med karakterene dine, så er dette heldigvis noe du kan gjøre noe med i tiden fremover :) Stå på, og ikke gi deg!

  Selina L

  22.02.2018 kl.06:38
  Jeg er helt lik deg når deg gjelder karakterer. Er kun fornøyd me 5&6, helst 6er. Jeg vet det ikke er bra å tenke slik og folk forteller meg hele tiden at det er greit å få «dårligere» karakterer også her og der, men jeg klarer faktisk ikke tar det inn. Du er ikke alene her

  Celine

  22.02.2018 kl.11:21
  Bra skrevet! Jeg har vært lik deg utrolig lenge men det har egentlig bare gjort meg utslitt... Jeg har selv funnet en løsning som fungerer utrolig godt for meg selv som ikke er så utmattende. Det første terminet (fra sommeren-jul) telles jo ikke like mye som det andre terminet (fra jul-sommeren) så da d første terminet fokuserer jeg mer på å være sosial m venner og familie, og ikke ha så høye forventinger innen karakterer for, det telles ikke så mye. Men 2. Terminet så blir det mye mer lesing og pugging, men det er alle rundt meg fullt klar over så da blir d ikke så mye press utenfra om å være med på ting ❤️

  Horesugee

  22.02.2018 kl.13:05
  Din horesuger , hva faen e dette?

  Du er bare oppmerksomhetsyk

  22.02.2018 kl.14:16
  Rett og slett ingen bryr seg. Hvis du trenger hjelp med tankene dine om selvmord, fordi du fikk en 3er, snakk med en psykolog, eller en lærer, ikke kom til en Facebook side, og skriv at du hater deg selv fordi du fikk en 3er. Ingen bryr seg.

  22.02.2018 kl.14:53
  Jeg gråt veldig mye fordi jeg fikk 5,5 i snitt og ikke 6 i snitt
  22.02.2018 kl.15:26
  Jeg skjønner veldig godt de tankene du har. Jeg er livredd for en karakter fire. Foreldrene mine sier jo at hvis jeg ikke stryker, så støtter de meg. Men jeg får bare ikke det til å stemme at når jeg får en firer. At det er en god jobb. (I alle fall i fag jeg har oftest 5-6 på). Det beste du kan gjøre er å glemme det og tenke på neste prøve. Heller øve på prøven før den i det hele tatt er et tema (det er vanskelig å glemme, men det er viktig for å komme videre i faget) håper det gir LITT mening :) lykke til og ikke tenk på alle de tomskallene som skriver hate her :)

  22.02.2018 kl.19:21
  Helt latterlig elendig blogg. Håper su fikk litt flere blogglesere som du forsøkte på med å poste i av gutter for gutter.
  23.02.2018 kl.16:23
  Anonym: Jo takk du, det fikk jeg

  22.02.2018 kl.23:00
  For 30-40 år siden kom man ikke inn på VGs (da gymnaset) uten meget godt (tilsvarende 5-6 i dag) I alle fag utenom 3 hvor man måtte ha godt (tilsvarende 4). Så hvis du mener presset er for høyt i dagens samfunn, vit at det er lavere enn før, ikke høyere.

  Rakel

  22.02.2018 kl.23:43
  Er verdiene av karakterene dine verdien av deg? Ikke la karakterene definere deg. Jeg heier på at du ønsker å legge inn god innsats i skolearbeid, men du er ikke enten en femmer eller ingenting. Om du får en treer så er du ikke en failure, du er i en læringsprosess. Godta at du ikke alltid lever opp til dine egne forventninger, velg å være grei med deg selv.

  Og en kommentar til kommentaren "For 30-40 år siden kom man ikke inn på VGs (da gymnaset) uten meget godt (tilsvarende 5-6 i dag) I alle fag utenom 3 hvor man måtte ha godt (tilsvarende 4). Så hvis du mener presset er for høyt i dagens samfunn, vit at det er lavere enn før, ikke høyere."

  - For 30-40 år siden så hadde ikke alle rett på videregående utdanning, og det var da vanlig at de med gode karakterer valgte å gå på gymnaset, mens andre som kanskje ikke passet inn i skolesystemet hadde gode muligheter til å komme seg inn i yrker på andre måter. For 30-40 år siden var det helt greit å være særlig god i noen fag og dårligere i andre, idag derimot skal alle elever helst være god i alt. Alle faglærere krever at sine elever skal gjøre sitt beste i sine fag. Og etter reformen i 1994 da alle fikk rett til videregående opplæring, har 'gymnaset' nærmest blitt 'obligatorisk' for å kunne få seg en jobb. Dagens generasjoner er dessuten vokst opp med "du kan bli hva du vil bare du jobber godt nok" som legger et stort press - for hvorfor bli fagarbeider når man kunne blitt en advokat? Dette presset gjør at unge ikke føler seg gode nok. Og hvordan skal man finne ut hva man VIL bli når man har 0 erfaring og uendelig med alternativer? Jeg tror presset i dagens samfunn er høyere enn du tror. Selv om det er luksus med rett til skolegang og fritt valg av yrke - så er det også en byrde.
  23.02.2018 kl.16:23
  Rakel: Tusen takk <3

  Lars

  24.02.2018 kl.13:26
  Hvis du alltid øver dagen før og får karrakteren 3 når du ikke øver dagen før viser det at du ikke lærer noe som helst. Du er den type eleven som læreren min kaller «learn and forget». Du vil sannsyneligvis slite i eksamenstiden.

  Husk å ta de fagene du interesserer deg for. Da får du størst utbytte.

  Vemmelig hilsen Lars😊❤️


  Skriv en ny kommentar