Tips til deg som begynner på videregående (svensson) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

Tips til deg som begynner på videregående

I morgen er første skoledag for mange, blant annet meg. Dette kan være skummelt for mange på grunn av alt det nye, spesielt for de som begynner på første året. Jeg husker selv at det var ganske skummelt i fjor da jeg begynte på første året på en ny skole. Derfor har jeg laget en liste med tips til dere som begynner på videregående.

1. Bli kjent med tidlig
Første skoledag kommer du til å møte mange nye fra forskjellige steder, da er det veldig lurt å bli kjent med dem. Jo tidligere dere blir kjent, jo lettere blir de første ukene. Ikke bare får du nye venner, men da slipper du å gå igjennom ting alene.

2. Godt førsteinntrykk
Gi et godt førsteinntrykk. Da mener jeg at du ikke bør komme for sent første skoledag, for eksempel. Ellers er det lett å tro at du er en person som bryr seg lite om skole osv.

3. Popularitet er ikke det viktigste
Å bli populær er ikke viktig i det hele tatt. Ikke prøv å kun bli kjent med de ''kule'', men alle sammen. Vær åpen for nye mennesker.

4. skru av lyden på mobilen
En skikkelig typisk feil som mange gjør første skoledag er å glemme å skru mobilen på lydløs. Det kan bli litt kleint om alarmer begynner å ringe under første timen.

5. Følg godt med
Følg med på beskjedene som blir gitt og noter dem gjerne ned slik at du ikke glemmer.

6. Vær deg selv
Vær deg selv og la folk bli ordentlig kjent med deg, det gjør at du får venner kjappere. 

7. Ikke la karakterer definere deg.
Karakterer sier ingenting om alle de flotte egenskapene dine. Selv om du får en karakter du ikke er fornøyd med, har du fortsatt mange positive ting med deg selv.

8.  Ikke få for mye fravær
De fleste er kjent med fraværsgrensa, som vil si at du stryker hvis du har mer enn 10% udokumentert fravær i ett fag. Derfor er det viktig at du holder deg under de ti prosentene og at du skaffer legeærklering om du er syk.

9. Si ifra!
Hvis det er noe du sliter med eller er redd for, snakk med lærerne. Jeg har selv sett at lærerne er veldig forståelsesfulle og hjelpsomme, så snakk om det i stedet for å holde det inni deg.

10. Ikke overtenk
Du føler kanskje at folk stirrer og tror at folk dømmer deg, mens egentlig gjør de ikke det. De fleste er nok litt nervøse og tenker mere på seg selv enn andre.

Lykke til alle sammen som begynner på skolen! Det kommer til å gå veldig bra med dere alle og det er ingenting å grue seg til. Vær hyggelig og smil, så vil dere få det samme tilbake. <3


 • 20.08.2018 kl.16:38
  Håper første skoledag gikk fint:)!
  20.08.2018 kl.18:10
  Fint skrevet og gode tips som sikkert mange får nytte av :)
  22.08.2018 kl.11:50
  Fine tips
  24.08.2018 kl.22:27
  Så fine tips <3
  26.08.2018 kl.20:13
  Fine tips, selv eg ikke skal gå på skolen mer. :)

  Martine Blikeng

  28.08.2018 kl.21:20
  Hei, kjempe fine tips du kom med! Skal så absolutt prøve å følge nån av dissan tipsan, lykke til med nytt skoleår :)


  Skriv en ny kommentar