svensson - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

Tips til deg som begynner på videregående

I morgen er første skoledag for mange, blant annet meg. Dette kan være skummelt for mange på grunn av alt det nye, spesielt for de som begynner på første året. Jeg husker selv at det var ganske skummelt i fjor da jeg begynte på første året på en ny skole. Derfor har jeg laget en liste med tips til dere som begynner på videregående.

1. Bli kjent med tidlig
Første skoledag kommer du til å møte mange nye fra forskjellige steder, da er det veldig lurt å bli kjent med dem. Jo tidligere dere blir kjent, jo lettere blir de første ukene. Ikke bare får du nye venner, men da slipper du å gå igjennom ting alene.

2. Godt førsteinntrykk
Gi et godt førsteinntrykk. Da mener jeg at du ikke bør komme for sent første skoledag, for eksempel. Ellers er det lett å tro at du er en person som bryr seg lite om skole osv.

3. Popularitet er ikke det viktigste
Å bli populær er ikke viktig i det hele tatt. Ikke prøv å kun bli kjent med de ''kule'', men alle sammen. Vær åpen for nye mennesker.

4. skru av lyden på mobilen
En skikkelig typisk feil som mange gjør første skoledag er å glemme å skru mobilen på lydløs. Det kan bli litt kleint om alarmer begynner å ringe under første timen.

5. Følg godt med
Følg med på beskjedene som blir gitt og noter dem gjerne ned slik at du ikke glemmer.

6. Vær deg selv
Vær deg selv og la folk bli ordentlig kjent med deg, det gjør at du får venner kjappere. 

7. Ikke la karakterer definere deg.
Karakterer sier ingenting om alle de flotte egenskapene dine. Selv om du får en karakter du ikke er fornøyd med, har du fortsatt mange positive ting med deg selv.

8.  Ikke få for mye fravær
De fleste er kjent med fraværsgrensa, som vil si at du stryker hvis du har mer enn 10% udokumentert fravær i ett fag. Derfor er det viktig at du holder deg under de ti prosentene og at du skaffer legeærklering om du er syk.

9. Si ifra!
Hvis det er noe du sliter med eller er redd for, snakk med lærerne. Jeg har selv sett at lærerne er veldig forståelsesfulle og hjelpsomme, så snakk om det i stedet for å holde det inni deg.

10. Ikke overtenk
Du føler kanskje at folk stirrer og tror at folk dømmer deg, mens egentlig gjør de ikke det. De fleste er nok litt nervøse og tenker mere på seg selv enn andre.

Lykke til alle sammen som begynner på skolen! Det kommer til å gå veldig bra med dere alle og det er ingenting å grue seg til. Vær hyggelig og smil, så vil dere få det samme tilbake. <3

 • INSTAGRAMKONTOEN DIN SLETTES HVIS DU IKKE GJØR DETTE INNEN 1. MAI

  Hei <3

  Mens jeg scrollet gjennom facebook la jeg merke til et innlegg som handlet om instagram. Der snakket folk om at instagramkontoen din slettes om du ikke bekrefter alderen din innen 1. Mai. Dette syntes jeg virket rart, fordi dette hadde jeg ikke hørt om før nå. Jeg gikk rett inn på instagram for å sjekke om det sto noe om det der, men det gjorde det ikke. MEN, nå vet jeg hva man skal gjøre!

  Logg inn på instagram via safari på iphone eller en annen nettleser. Da vil du få opp dette:

  Så trykker du på ''gå gjennom nå'', godta betingelsene og velger alderen din. Det er viktig at du gjør dette innen 1. Mai, ellers vil instagramkontoen din bli slettet.

  Håper innlegget var til hjelp <3

 • Hvordan bli lykkeligere

  Vær deg selv.
  Ikke lat som at du er noen andre enn du er. Det vises med engang om du gjør det, dessuten er du god nok akkurat som DU er. 

  Slutt å være flau
  Ikke vær flau over musikken du liker, klesstilen og det som gjør deg glad. 

  Fokuser på deg selv
  Bruk tid på deg selv, og ikke alle andre. 

  Sosiale medier betyr ikke alt.
  Forstå at likes og følgere ikke betyr alt. 

  Kutt kontakten
  Mennesker som får deg til å føle deg dårlig er det ikke noe vits å ha kontakt med. 

  Fortid er fortid
  Ikke tenk på fortiden og hvordan ting skulle ha blitt. Det er nå som gjelder.

  Ikke tilgi for mange ganger
  Å kunne tilgi noen er en god egenskap, men ikke når du gjør det gang på gang. Lær deg når nok er nok.

  Ikke sammenligne deg med andre
  Slutt å sammenligne deg med andre, du er perfekt som du er.

  Trening
  Trening er bra både psykisk og fysisk.

  Snapchat
  Ikke sjekk storyen for å sjekke om den spesielle personen har sett den. 

  Jeg vet at alt dette er mye lettere enn sagt, men du kan klare det! <3

 • 1 dag clean

  God kveld kjære lesere. Nå er det sikkert mange som lurer på hva overskriften vil si og om det er clickbait, og nei dette er ikke clickbait.
  Her er et bilde av en sliten Selina.

  I går vasket jeg sminkekostene mine og svampene mine, så nå er de 1 dag clean. Her er før jeg vasket dem; skikkelig skittene og ekle. Var virkelig på tide å vaske dem.

  Jeg fylte en bolle med vann, zalo og vanlig såpe. Så la jeg dem nedi vannet mens jeg vasket dem en og en. 


  Jeg tørket dem ved å la selve ''hårene'' ligge nedover, slik at vannet skulle renne ut.